Föreläsningar

Många har frågor som man inte vågar ställa. Vissa har svar som man inte vill berätta.

Hur anpassat är vårt samhälle? Hur provar man jeans? Man lär sig mycket hur de säger att de är. Och hur de är i verkligheten. Det finns ramp men den funkar inte i hela trappen 😉

Som nyskadad hade jag många funderingar:
”Armstöden på toaletten  använder man dem? och när man sitter på toaletten varför är toapapperet på väggen 2 meter bort?”

Några av dessa frågor funderingar och känslor har fått mig tänka vidare och skriva en Bok.  Men de har även resulterat i 2 föreläsningar ”Ingen vill dricka kaffe med någon som är bitter” . Andra tankar har drivit mig ”Från kolli till en Elitidrottare”.

Jag tror att humor är något som gör livet lättare att leva. Inte alltid kan man le åt allt de eländiga. En traumatisk skada ställer saker på sin spets i svart eller vitt. Överleva eller dö, Överleva eller Leva? Jag väljer att leva!

Ingen vill dricka kaffe med någon som är bitter

– att tackla livet i både uppförs-, och utförsbackar

Här hittar du mer Info om föreläsnigen

Möt huvudpersonerna Märta, Folke och Henke från Christian Hedbergs
debutbok ’Ingen vill dricka kaffe med någon som är bitter’ i en medryckande föreläsning som verkligen berör.

Jaha vad gör vi nu?
Ryggen är av konstant smärta. Ska de vara såhär? Är livet värt att leva?
Tankarna snurrar i huvudet.
Bitterheten slår sig till ro…
På ett lättsamt sätt tas ni med på en resa som förklarar livet med kronisk värk och dess bieffekter.

Föreläsningen

berör bland annat ämnena:
kronisksmärta/ akutsmärta, Tid-Tidsbudget, Synsätt på livet, Ingen tävling i lidande, kris och krishantering. Strategi att klara dagen, smärtstillande, Livet i rullstol

Föreläsningen är en fördjupning av boken med samma namn.

 

 Från kolli till Elitidrottare

Här kan du hitta och ladda ner information om föreläsningen

-Livet kan ta oanade vägar

Ingenting är enkelt trots att det kan se så ut. De blir inte alltid som man tänkt sig men man kommer stärkt ur det. Livet ger en möjligheter det handlar om hur man förvaltar dem. Livet kan ta oanade vägar.

Man kommer långt med lite envishet och målmedvetenhet. Smärtan som bästa tränings hjälpen. Trots att vissa dagar är katastrof och man inte kommer ur sängen, smärtan har gjort en till ett kolli. Smärtan tvingar mig till träning, utan den hade jag aldrig representerat Sverige i olika landslag. Men utan smärtan hade jag levt ett mer ”normalt” liv.

 

Föreläsnig om:

Krishantering, Hämta sig från tragedier, Leva med smärta, Se saker för vad de är, Livet i rullstol, hur funkar det?, Positivt levnadssätt, Gör de man kanske inte trodde var möjligt,
Inte ge upp tänk om gör om. Socialskuld och livet som elitidrottare.

VIll du veta mer om föreläsningarna