Facebook Instagram LinkedIn

Christian

Christian Hedberg

30 år med fru Marie och Dotter MyChrisitan

Bor i Hedemora där jag jobbar på Din Elonbutik. Jag sitter på kontor och tar hand om datorer och fakturering mm.

På fritiden spelar jag innebandy och tränar umgås med familj och vänner.

060614 Ramlade jag ner när jag var ute och klättrade föll ca 10 meter pga att de blev något fel på utrustningen. Jag bröt ryggen vid kota TH12 (förlamad från midjan och neråt). Jag kände från början att de var något fel och jag kunde inte röra någonting hade fått en spiralchock. När Marie kom ner från berget och kunde stanna en bil för att ringa efter ambulans så bar de av mot Falulasarett. Där har jag inte många minnen pendlar mellan  vaken och morfin rus.  Jag flygs i helikopter till Uppsala Akademiska Sjukhus där jag opereras och stabiliserar upp ryggen och för en första kolla på handleden som också är illa skadad.

Efter detta sker en massa operationer tarmen var spräckt och handleden var krossad. Nu börjar det den långa vägen tillbaka men en hel del frustrationer, framgångar och humorsvängningar.

De jag har varit med om är inte unikt många har gjort samma resa. Jag vet att skriva om detta är en nagel i ögat på vissa och för andra en spark i ändan för att komma vidare. Om man vill så är inget omöjligt de tar bara olika lång tid och de kanske ska göras på något annat sätt.

De skadar inte att man är målmedveten och framåt för att komma vidare.